A can of Alfamino whey-based formula for infants with food allergies developed by Nestlé Health Science.

Alfamino®

Hypoallergen aminosyrebasert spesialnæring (AAF) med 2 HMO (2'-FL og LNnT) for effektiv symptomlindring hos spedbarn og unge barn med alvorlige former av KMPA, multiple matallergier og andre tilstander som krever en AAF.
Egnet som eneste kilde til ernæring fra fødsel til 12 måneders alder. Brukes som tillegg i kombinasjon med alderstilpasset fast føde fra rundt 6 måneders alder.

  • Påvist hypoallergen, med en toleranse på 100 % hos spedbarn og barn med allergi mot kumelkprotein (KMPA)1
  • Støtter vekst og er godt tolerert2-4, inkludert ved alvorlige former av KMPA4,5
  • Har immunstøttende egenskaper fra 2 HMO (2’-FL og LNnT†) for å støtter veksten av gunstige bakterier og produksjonen av viktige kortkjedede fettsyrer4,6
  • Reduserer risikoen for vanlige luftveisinfeksjoner samt medisinbruk hos spedbarn med KMPA ved hjelp av 2’-FL og LNnT† tilsatt i produktet 6
  • Inspirert av morsmelk med strukturerte lipider (40% i sn-2 posisjon) - assosiert med bedre benmineraltetthet og avføringskonsistens7-10
  • Utviklet for å støtte toleranse og absorpsjon med 24,4% MCT11
  • Fremmer aksept med foretrukket smak i forhold til andre aminosyrebaserte spesialnæringer12

†LNnT = lakto-N-neotetraose; 2’-FL= 2’-fukosyllaktose; HMO = oligosakkarider fra human melk; MCT, middels-lange triglyserider; HMO, oligosakkarider fra human melk.

Å tilberede Alfamino® er svært likt hvordan du tilbereder vanlige morsmelkerstatninger. Instruksjonene steg for steg for hvordan du tilbereder Alfamino® er:

step 1

STEG 1 Vask hendene grundig før tilberedningen.

drink

STEG 2 Vask flaske, smukk, lokk og andre redskaper.

boild

STEG 3 Kok delene i 5 min. La det være tildekket før bruk.

boil

STEG 4 Kok kaldt springvann i 5 minutter, la det avkjøles til mindre enn 37 grader.

serve

STEG 5 Hell avmålt mengde lunkent vann i flasken.

Tilsett eksakt antall måleskjeer.

STEG 6 Tilsett eksakt antall måleskjeer.

Rist flasken inntil pulveret er fullstendig oppløst. Bruk umiddelbart og ikke oppbevar rester, kast det som er igjen etter måltidet.

STEG 7 Rist flasken inntil pulveret er fullstendig oppløst. Bruk umiddelbart og ikke oppbevar rester, kast det som er igjen etter måltidet.

Lukk boksen etter hver bruk og oppbevar på en kjølig, tørr plass. Må brukes innen 3 uker etter at boksen er åpnet.

STEG 8 Lukk boksen etter hver bruk og oppbevar på en kjølig, tørr plass. Må brukes innen 3 uker etter at boksen er åpnet.

VIKTIG! Ukokt vann, ukokte flasker eller feil dosering kan være skadelig for ditt barn. Feil oppbevaring, håndtering, tilberedning og hvordan flasken gis kan ha uønskede konsekvenser for barnets helse.

Tilbered kun én flaske av gangen og følg instruksjonene nøye. Gi barnet mat med én gang og kast deretter resten. Feilaktig tilberedning eller lagring kan potensielt fremme veksten av uønskede bakterier. Hold barnet på fanget, mens det spiser, så barnet ikke setter noe i halsen.

Merk: Man må ikke endre blandingsforholdet. Anvend kun den medfølgende måleskje. Ved anvendelse av mer eller mindre pulver enn anbefalt, kan barnet bli dehydrert eller få for lite næring.

ALDER MENGDE PER MÅLTID (ML) MENGDE PER MÅLTID (SKJEER) MÅLTIDER PER DAG
1-2 uker
90
3
6
3-4 uker
120
4
7
2. måned
150
5
5
3-4 måneder
180
6
5
5-6 måneder
210
7
5
Fra 5. (7.) måned**
210
7
3-4

Ingredienser

Glukosesirup, vegetabilsk olje (solsikke, raps, strukturert palmeolje), aminosyrer, MCT, stivelse, mineraler (kalsiumglyserofosfat, kaliumklorid, natriumsitrat, kalsiumsitrat, kaliumsitrat, natriumfosfat, magnesiumoksid, jernsulfat, sinksulfat, kobbersulfat, kaliumjodid, mangansulfat, natriumselenat), emulgator (E472c), fiber (2'-fukosyllaktose, lakto-N-neotetraose), olje fra Mortierella alpina (ARA), kolinbitartrat, olje fra Schizochytrium sp. (DHA), vitaminer (C, E, niacin, pantotensyre, riboflavin, A, tiamin, B6, folsyre, K, D, biotin, B12), surhetsregulerende middel (E330), taurin, inositol, L-karnitin.

Alfamino® er et næringsmessig fullverdig nærings middel til spesielle medisinske formål for spedbarn 0–12 måneder. Egnet som eneste næringskilde fra fødselen og opptil 6 måneder. Suppleres med melkefri kost fra 6 måneders alder i kombinasjon med introduksjon av fast føde (i samråd med helsepersonell). Over 1 års alder anbefaler vi å bytte til Alfamino® Junior, som er spesielt tilpasset for barn fra 1 år.

Last ned produktfaktablad her

Nutrition information and Product composition of Alfamino HMO formula.

Osmolarity = 299 mOsm/l 
NE = Niacin equivalent 
DFE = Dietary folate equivalent 
DHA = Docosahexaenoic acid 
ARA = Arachidonic acid

Fordeler for immunsystemet

KMPA er en immunmediert tilstand. Det er forbundet med mikrobiotadysbiose i tarmen, som påvirker modningen av immunsystemet og resulterer i økt risiko for infeksjoner og fremtidige allergier.8 Alfamino® inneholder 2'-fukosyllaktose (2'-FL) og lakto-N-neotetraose (LNnT). 2FL og LNnT er to viktige oligosakkarider i human melk (HMO) som er strukturelt identiske med de som finnes i morsmelk.9

HMO er bioaktive komponenter som støtter spedbarna på følgende måte.¹⁰,¹¹
HMO støtter veksten av fordelaktige bakterier i tarmen
HMO støtter veksten av fordelaktige bakterier i tarmen
HMO styrker tarmbarrieren ved å fremme tarmcellemodningen
HMO styrker tarmbarrieren ved å fremme tarmcellemodningen
HMO eliminerer patogener gjennom en lokkedueeffekt
HMO eliminerer patogener gjennom en lokkedueeffekt
HMO styrer modningen av immunsystemet og fører til en mer balansert Th1/Th2-respons
HMO styrer modningen av immunsystemet og fører til en mer balansert Th1/Th2-respons

Reduserer infeksjoner og medisinbruk

Spedbarn som får spesialnæring med 2’-FL og LNnT† hadde færre øvre og nedre luftveisinfeksjoner

Spedbarn som får spesialnæring med 2’-FL og LNnT† hadde færre øvre og nedre luftveisinfeksjoner12

Spedbarn som får spesialnæring med 2’-FL og LNnT† hadde lavere bruk av antibiotika og antipyretika

Spedbarn som får spesialnæring med 2’-FL og LNnT† hadde lavere bruk av antibiotika og antipyretika13

Pasienteksempel med Alfamino®

NAVN OG ALDER

Sophia, 6 måneder gammel

DIAGNOSE

Alvorlig kumelkproteinallergi

KOSTHOLDSBEHANDLING

Alfamino®

sophia-photo

Atopisk dermatitt (AD) med sviktende vekst (fall på 1 SD fra fødsel til 6 mnd. - fødselsvekt 3,7 kg vekt-for-alder z-score (WAZ) 0 = normalverdi, ved 6 mnd vekt 5,7 kg, WAZ -2), og kumelkproteinallergi (KMPA).

Hudlegen foreskrev kortikosteroidkrem og henviste henne til en ernæringsfysiolog.

Klinisk ernæringsfysiolog anbefalte å gå over fra eHF til en aminosyrebasert spesialnæring (AAF) (Alfamino®) grunnet hennes svake vekst og alvorlige AD og foreslo en gjennomgang ved 8 måneders alder. Ernæringsfysiologen ga også råd om melkefri fast føde.

Sofias vekt hadde blitt forbedret til 7,2 kg, WAZ nær 0 ved 8 mnd. Huden hennes var mye bedre, men mamma rapporterte om oppblussing ved visse matvarer - blant annet hvete og fisk, så hun ekskluderte disse fra Sophias diett, sammen med melk og soya. De ble enige om å fortsette dagens kosthold til hennes neste gjennomgang når de ville vurdere matprovokasjoner.

Hudlegen hadde anbefalt en reduksjon i steroider og å fortsette med mykgjørende krem.

Ved gjennomgang vokste hun bra (8,7 kg, WAZ 0 = normal) og drikker ~500 ml/dag Alfamino®. Hun spiste bra og hadde et variert kosthold, selv om de fremdeles ekskluderte noen matvarer (melk, soya og fisk). Hun tolererte nå noen hvetebaserte produkter. Ernæringsfysiologen startet reintroduksjon av melk etter melkestige hjemmefra, men mammaen rapporterte at eksemet blusset opp etter provokasjon med fersk melk. Sophia tolererte en liten mengde soya. Ernæringsfysologen rådet til å fortsette med alle matvarer som ble tolerert, unntatt fersk melk og fisk inntil videre. Det ble også antydet at hun gradvis skulle avvennes fra Alfamino® i løpet av en periode på 1-2 mnd. (mens de overvåket vekten). Ved oppfølgingsgjennomgang (15 mnd.), fortalte mor at Sophia hadde stanset Alfamino® og tok en kommersielt tilgjengelig soyabasert drikk med tilsatt kalsium. Hun unngikk fortsatt fisk og fersk melk, men Sofia tolererte nå produkter av bakt melk. Hun vokste godt med sin WAZ nå tilbake til normal (WAZ = 0). Hun ble fortsatt fulgt av hudlegen, selv om huden hennes også var mye bedre.

Vi introduserer vår plantebaserte emballasje; utformet for resirkulering

Vår plantebaserte plast er laget av sukkerrør som er en fornybar resurss, i motsetning til fossilbasert materiale. I tillegg har vi brukt en farge med lysere pigment hvilket også forbedrer resirkulerbarheten. 

plantebasert plast

alfamino
69%

...av plasten i Alfamino lokk og skje tilsammen er nå laget med plantebaserte materialer (sukkerrør) i stedet for fossilbaserte materialer.

Hvordan vi konvertere sukkerrør til plantebasert plast

Er du nysgjerrig på hvordan plasten som er basert på planter, vanligvis lages?

plant
En første press blir fremstilt på sukkerrør for å få en søt juice som brukes til sukker.
can
En andre press skaper en juice som vanligvis ikke brukes som matvare. Det er her harpiksen til å lage vår plantebasert plast kommer fra.
spoon
Lite blir overflødig. Feks. danner prosessen en næringsstoffrik væske som anvendes til gjødsel, mens noe av det gjenværende sukkerrøret til og med omdannes til energi som bioetanol (en type brennstoff).

Vanlige spørsmål om Alfamino®

Svar på vanlige spørsmål om Alfamino® .

Boksen med Alfamino® er på 400 g.

Den er 4,4 g, så 1 skje Alfamino® tilsvarer 4,4 g pulver.

Ja, Alfamino® kan brukes til spedbarn som trenger enteral sondemating. Instruksjoner må følges i henhold til lokale retningslinjer og pasientens individuelle ernæringsbehov. 

Alfamino® er egnet for de som følger en halaldiett. Proteinet anvendt i Alfamino® er basert på 100% frie aminosyrer. Denne sammensetningen oppfyller hypoallergenisitetskriteriene til American Academy of Pediatrics (AAP) og kan brukes til behandling av spedbarn med KMPA.1

1. Nowak-Wegrzyn A, et al. Clin Pediatr. 2015.

Medium lange triglyserider (MCT) utgjør en blanding av mettede triglyserider som består av mettede fettsyrer med en lengde på 6-10 karbonkjeder.1-3 MCT absorberes lett fordi de er relativt oppløselige i vann.3 Følgelig hydrolyseres de både hurtigere og mer fullstendig enn langkjedede triglyserider (LCT), fordi den hurtigere hydrolyseringen via pankreatisk lipase lettes fordi molekylkjene er korte.3 Disse fordelene synes å være relevante for spedbarn med en umoden tarm eller med tarmsvikt.4 MCT er derfor en raskt tilgjengelig energikilde.5 Tilsetning av MCT til spesialnæring har vist seg å være fordelaktig i fettabsorpsjon, slik som ved tarmsvikt.4 Alfaré®, Alfamino® og Alfamino® Junior inneholder henholdsvis 40%, 24% og 24% MCT-fett, som støtter energiopptaket hos spedbarn med kraftig gastrointestinal svekkelse (inklusive spedbarn med kraftig enteropati som påvirker fettabsorpsjon i forbindelse med KMPA).

1.Bach AC, & Babayan VK. Am J Clin Nutr. 1982;36(5):950-62. 
2.Marten B, et al. Int Dairy J. 2006;16:1374-82.
3.Clegg ME. Int J Food Sci Nutr. 2010;61(7):653-79. 
4.Delplanque B, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2015;61(1):8-17. 
5.Babayan VK. Lipids. 1987;22: 417-20.

De følgende kriteriene er tatt med i en praktisk evidensbasert veiledning1 om bruk av AAF:

Manglende effekt på en ekstensivt hydrolysert spesialnæring (eHF)
Eosinofil øsofagitt 
Sviktende tilvekst, spesielt når flere organsystemer er involvert (gastrointestinaltraktus/og eller huden) og ved eliminasjon av mange matvarer Anafylaksi

1.Meyer R, et al. J Allergy Clin Immunol Pract. 2018;6:383-99.

Alfamino® er basert på 100 % frie aminosyrer, inneholder 24 % av fettet som middles-lange triglyserider (MCT) og er laktosefri. Dette er viktige egenskaper for spedbarn og barn med alvorlige former av KMPA og støtter også de med alvorlig gastrointestinale (GI) symptomer. MCT absorberes lett og hydrolyseres både raskere og mer fullstendig enn langkjedede triglyserider (LCT).1 Dette har vist seg å være nyttig for spedbarn med GI-svekkelse.2 At den er laktosefri støtter de tilfellene med sekundær laktoseintoleranse.

Forskjeller i lipidsammensetning mellom disse formuleringene speiler målpopulasjonen for produktet. For eksempel ved redusert gastrointestinal funksjon, som kan:

- opptre i kombinasjon med KMPA symptomer: da anbefales Alfaré® 
- opptre hos barn med alvorlige KMPA-symptomer: Alfamino® anbefales (eller Alfamino® Junior når barnet er >1 året)

Alfaré®, Alfamino® og Alfamino® Junior inneholder medium lange triglyserider (MCT). MCT absorberes lett, noe som er gunstig for spedbarn med en umoden tarm- eller tarmsvikt.1,2 Althéra® inneholder ikke MCT og er indikert, som førstelinjebehandling, for spedbarn med KMPA. I tillegg inneholder bare Alfamino®og Alfamino® Junior strukturerte lipider som etterligner sammensetningen og strukturen av palmitinsyre i morsmelk, for å lette absorpsjon av fett og kalsium.2,3

I tillegg inneholder kun Alfamino® and Alfamino® Junior strukturerte lipider, som etterligner komposisjonen og strukturen på palmitinsyre i morsmelk, for å støtte absorpsjonen av fett og kalsium.2,3

Uavhengig av lipidsammensetningen er de fire produktene i utvalget, Althéra®, Alfaré® og Alfamino® og Alfamino® Junior egnet for behandling av KMPA.

De inneholder alle de essensielle fettsyrene linolsyre (LA) og α-linolensyre (ALA), samt de langkjedede flerumettede fettsyrene (LCPUFA), arakidonsyre (ARA) og dokosaheksaensyre (DHA), som er viktige for hjernens og immunsystemets utvikling.2

1.Bach AC, & Babayan VK. Am J Clin Nutr. 1982;36(5):950-62. 
2.Delplanque B, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2015;61(1):8-17.
3.Mazzocchi A, et al. Nutrients. 2018;10(5):567.

HMO-strukturer er ganske kompliserte, og replikasjon av HMO (som er strukturelt identiske, men ikke hentet fra human melk) var ikke mulig før nylig.

Derfor har morsmelkerstaning ofte blitt tilsatt enklere oligosakkarider som galaktooligosakkarider (GOS), et ikke-humant oligosakkarid fra melk, enzymatisk produsert fra galaktose1 eller en plantebasert variant, fruktooligosakkarider (FOS) som ikke finnes i morsmelk1,2.

Etter nærmere 30 års virksomhet innen forskning og utvikling i regi av Nestlé og deres partnere, ble det mulig å starte produksjonen av HMO, som 2’fukosyllactose (2’-FL) og lakto-N-neotetraose (LNnT), til morsmelkerstatninger til både friske og allergiske spedbarn. 2’-FL og LNnT i Nestlé-produkter er strukturelt identiske med to av de største 10 HMO-ene i human melk.1

1.Sela D & Mills D. Trends Microbiol. 2010 July ; 18(7): 298–307. 
2.Bode L, & Jantscher-Krenn E. Adv Nutr. 2012;3(3):383S-91S.

Mer enn 200 HMO er påvist i morsmelk, 1 med 2’fukosyllaktose (2’-FL) og lakto-N-neotetraose (LNnT) blant de 10 mest tallrike, og de utgjør mer enn 30 % av all HMO.2 De er grundig undersøkt og anses å være sikre for bruk i vanlige morsmelkerstatninger og i spesialnæring av Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA) nr. 3

De første kliniske studiene med friske spedbarn som brukte vanlige morsmelkerstatninger supplert med 2’-FL og LNnT, viste at de var sikre og støttet normal vekst, at de hadde gunstige virkninger på immunitet, utvikling av tarmmikrobiota og at noen infeksjoner redusertes i hyppighet, samt at det var behov for færre medisiner.4-6 Kliniske studier med spedbarn med melkeproteinallergi (KMPA) viste at våre spesialnæringer med 2’-FL og LNnT var hypoallergene, støttet normal vekst, effektivt lindret KMPA-symptomer, reduserte risikoen for infeksjoner7 og ga positiv effekt på mikrobiotaen i tarm.7-10

Spedbarn med KMPA kan nå ha nytte av to av de mest tallrike HMO i human melk, 2’-FL og LNnT, som har vist seg å gi næring til spedbarns immunforsvar, påvirker tarmdysbiose, reduserer risiko for infeksjoner4-10.

1. Walsh C, et al. J Funct Foods. 2020;72:104074.
2.Azad MB, et al. J Nutr. 2018;148(11):1733-42.
3.EC No 258/97. EFSA J. 2015;13(7):4183.
4.Berger B, et al. mBio. 2020;11(2):e03196-19.
5.Puccio G, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2017;64(4):624-31.
6.Roman Riechmann E, et al. Nutr Hosp. 2020;37(4):698-706.
7.Vandenplas Y, et al. Nutrients. 2022, 14, 530 
8.Nowak-Wegrzyn A, et al. Nutrients. 2019;11:1447.
9.Boulangé CL, et al. Int. J. Mol. Sci. 2023, 24, 11422.
10.Gold MS, et al. Nutrients. 2022, 14, 2297.

HMO er ikke følsomme for varme. De motstår også kulde og påvirkes ikke av pasteurisering og frysetørking.1

1. Vandenplas Y, et al. Nutrients. 2018;10(9):1161.

Oppdag alle produktene

Vi har utviklet skreddersydde, immunstøttende produktløsninger