A can of Alfamino Junior HMO formula for children over 1 year old with food allergies, developed by Nestlé Health Science.

Alfamino® Junior

Hypoallergen aminosyrebasert spesialnæring(AAF) med 2 HMO (2'-FL og LNnT) for effektiv  symptomlindring hos barn (>12 mnd.) med alvorlige former av KMPA, multippel matallergi og andre tilstander som krever en AAF. 
Ernæringsmessig fullverdig fra 12 måneder til 13 år - kan brukes per os eller gis enteralt.

  • Påvist hypoallergen, med en toleranse på 100 % hos barn med allergi mot kumelkprotein (KMPA)1
  • Støtter vekst og tolereres bra når de gis til barn med blandede diagnoser(gitt i opptil 1 år via sonde)2
  • Har immunstøttende egenskaper ved hjelp av 2 HMO (2’-FL og LNnT†) som støtter veksten av gunstige bakterier og produksjonen av viktige kortkjedede fettsyrer3,4
  • Utviklet for å bedre toleranse og absorpsjon med 24,4 % MCT5
  • Inspirert av morsmelk med strukturerte lipider (40% i sn-2 posisjon) - assosiert med bedre benmineraltetthet og avøfringskonsistens6-9

†LNnT = lakto-N-neotetraose; 2’-FL= 2’-fukosyllaktose; HMO = oligosakkarider fra human melk; MCT, medium lange triglyserider; HMO, oligosakkarider fra human melk.

Å tilberede Alfamino® Junior er svært likt hvordan du tilbereder vanlige morsmelkerstatninger. Instruksjonene steg for steg for hvordan du tilbereder Alfamino® Junior er:

steg 1

STEG 1 Vask hendene grundig før tilberedningen.

steg 2

STEG 2 Vask flaske, smukk, lokk og andre redskaper.

steg 3

STEG 3 Kok delene i 5 min. La det være tildekket før bruk.

steg 4

STEG 4 Kok kaldt springvann i 5 minutter, la det avkjøles til mindre enn 37 grader.

steg 5

STEG 5 Hell avmålt mengde lunkent vann i flasken.

steg 6

STEG 6 Tilsett eksakt antall måleskjeer.

steg 7

STEG 7 Rist flasken inntil pulveret er fullstendig oppløst. Bruk umiddelbart og ikke oppbevar rester, kast det som er igjen etter måltidet.

steg 8

STEG 8 Lukk boksen etter hver bruk og oppbevar på en kjølig, tørr plass. Må brukes innen 3 uker etter at boksen er åpnet.

VIKTIG! Tilbered kun én flaske om gangen og følg instruksjonene nøye. Mat med én gang og kast resten. Barnet kan bli sykt dersom erstatningen blandes feil eller ved feil oppbevaring eller tilberedning, da dette potentielt kan fremme vekst av uønskede bakterier. Hold barnet mens du mater, slik at du ser at det ikke setter noe i halsen.

ALDER MENGDE PER MÅLTID (ML) MENGDE PER MÅLTID (SKJEER) MÅLTIDER PER DAG
150
125
6
150
200
170
8
200
300
250
12
300
500
420
20 (104g)
1000
840
40
(207g) 1000

Ingredienser

Glukosesirup, aminosyrer (L-lysin, L-leucin, L-glutamin, L-prolin, L-arginin, L-valin, glycin, L-isoleucin, L-treonin, L-serin, L-fenylalanin, L-tyrosin, L-asparaginsyre, L-histidin, L-alanin, L-cystin, magnesium- L-aspartat, L-tryptofan, L-metionin), vegetabilske oljer (solsikkeolje, rapsolje, strukturert palmeolje), mineraler (kalsiumglyserofosfat, kaliumsitrat, kaliumklorid, kalsiumsitrat, natriumsitrat, natriumfosfat, magnesiumoksid, jernsulfat, sinksulfat, mangansulfat, kobbersulfat, kaliumjodid, natriummolybdat, natriumselenat, kromklorid), MCT-olje, stivelse, emulgeringsmiddel (E472c), kolinbitartrat, fiber (2’-fukosyllaktose, lakto-Nneotetraose), olje fra Mortierella alpina (ARA), olje fra mikroalgen Schizochytrium sp. (DHA), surhetsregulerende middel (E330), vitaminer (C, E, niacin, pantotensyre, riboflavin, B6, tiamin, A, folsyre, K, biotin, D, B12), inositol, taurin, L-karnitin.

Alfamino® Junior er en kostholdsbehandling for barn med kumelkproteinallergi, soyaallergi, multiple matallergier og andre tilstander der spesialnæring anbefales. Alfamino® Junior er ernæringsmessig fullverdig og beregnet for barn fra 1-13 år. Den kan drikkes som kosttilskudd, brukes som berikning, eller gis som eneste ernæring/sondeløsning. Kan også brukes som erstatning i mat og ved baking.

Fordeler for immunsystemet

KMPA er en immunmediert tilstand. Det er forbundet med mikrobiotadysbiose i tarmen, som påvirker modningen av immunsystemet og resulterer i økt risiko for infeksjoner og fremtidige allergier.8 Alfamino® Junior inneholder 2'-fukosyllaktose (2'-FL) og lakto-N-neotetraose (LNnT). 2FL og LNnT er to viktige oligosakkarider i human melk (HMO) som er strukturelt identiske med de som finnes i morsmelk.9

HMO er bioaktive komponenter som støtter spedbarna på følgende måte.¹⁰,¹¹
HMO støtter veksten av fordelaktige bakterier i tarmen
HMO støtter veksten av fordelaktige bakterier i tarmen
HMO styrker tarmbarrieren ved å fremme tarmcellemodningen
HMO styrker tarmbarrieren ved å fremme tarmcellemodningen
HMO eliminerer patogener gjennom en lokkedueeffekt
HMO eliminerer patogener gjennom en lokkedueeffekt
HMO styrer modningen av immunsystemet og fører til en mer balansert Th1/Th2-respons
HMO styrer modningen av immunsystemet og fører til en mer balansert Th1/Th2-respons

Pasienteksempel med Alfamino Junior®

NAVN OG ALDER
Noah, 3,5 år

DIAGNOSE
Eosinofil øsofagitt (EoE)

KOSTHOLDSBEHANDLING
Alfamino Junior®

forhandsvisning

Eosinofil øsofagitt (EoE) og sviktende tilvekst.

Han ble diagnostisert av gastroenterologen som henviste ham videre til klinisk ernæringsfysiolog for en eksklusjonsdiett i 6-8 uker. Han ble opprinnelig startet på en 2 Food Elimination Diet, men symptomene hans hadde ikke gått tilbake så ernæringsfysiologen startet en 4 Food Elimination Diet. Etter 2 uker på 4 Food Elimination Diet ble han imidlertid innlagt på sykehus med smerte, oppkast, dehydrering og uten vektøkning (12,8 kg - WAZ nær -2 = sviktende vekst - 3 år 6 ½ mnd). Han ble sett av gastroenterologen som kom med forslaget om 6 Food Elimination Diet sammen med en supplerende ernæring for å støtter veksten. Ernæringsfysiologen ga råd om 6 Food Elimination Diet og foreskrev Alfamino® Junior 300ml/dag (300kcal). Han ble utskrevet på dette regimet. En uke senere ringte hans foreldre til ernæringsfysiologen for å si at han likte spesialnæringen, men fortsatt hadde smerter, og de var bekymret for vekten. Etter diskusjon med gastroenterologen ble det bestemt å stanse alle matvarer i en periode på 4-8 uker mens Alfamino Junior® skulle være eneste kilde for ernæring.

Han kommer til poliklinikk sammen med sin mor. Han hadde gått opp nær 1 kg i vekt og var nå 13,6 kg (WAZ nær 0). Han likte Alfamino® Junior og hadde mindre smerter og oppkast. Men siden han ikke var 100 % bedre (vekten ikke tilbake til normalen) ble det bestemt av teamet å fortsette med dette regimet i ytterligere 6 uker. Gastroenterologen sørget for en gjentagelse av gastroskopien.

Ved oppfølgingsgjennomgang hadde han gått opp i vekt og var nå 14,8 kg (WAZ nær 0). Hans nye skopi viste en signifikant reduksjon i hans eosinofiltelling (nå 20 eosinofiler/0,3 mm2). Det ble besluttet å fortsette på Alfamino® Junior i ytterligere 6 uker da hans tellinger fortsatt var utenfor normalen og vekten ikke var helt tilbake til normalen.

Ny gastroskopi (etter 3-4 måneder) viste normalisering av eosinofiltellingene (<10 eosinofiler/0,3 mm2) og han ble betraktet som i remisjon. Vekten var nå 15,2 kg WAZ = nær 0 [normal]. Ernæringsfysiologen startet med å introdusere mat. 
Ved 4 års alder var Noah tilbake og spiste nesten alle matvarer igjen, per os, og unngikk kun melk og hvete som han reagerte på. Dietten hans var ernæringsmessig fullstendig, og han var igjen på en normal vekstkurve, og derfor trengte han ikke Alfamino Junior mer. Istedet erstattet han melk/melkeprodukter med plantbaserte drikker og hadde ellers et svært sunt kosthold med lite prosesserte matvarer og kjøtt, og mye grønnsaker og frukt.

Vi introduserer vår plantebaserte emballasje; utformet for resirkulering

Vår plantebaserte plast er laget av sukkerrør som er en fornybar resurss, i motsetning til fossilbasert materiale. I tillegg har vi brukt en farge med lysere pigment hvilket også forbedrer resirkulerbarheten. 

plantebasert plast

alfamino-junior-recyclable
69%

...av plasten i Alfamino Junior lokk og skje tilsammen er nå laget med plantebaserte materialer (sukkerrør) i stedet for fossilbaserte materialer.

Hvordan vi konvertere sukkerrør til plantebasert plast

Er du nysgjerrig på hvordan plasten som er basert på planter, vanligvis lages?

plant
En første press blir fremstilt på sukkerrør for å få en søt juice som brukes til sukker.
can
En andre press skaper en juice som vanligvis ikke brukes som matvare. Det er her harpiksen til å lage vår plantebasert plast kommer fra.
spoon
Lite blir overflødig. Feks. danner prosessen en næringsstoffrik væske som anvendes til gjødsel, mens noe av det gjenværende sukkerrøret til og med omdannes til energi som bioetanol (en type brennstoff).

Vanlige spørsmål om Alfamino® Junior

Svar på vanlige spørsmål om Alfamino® Junior .

Svar på vanlige spørsmål om Alfamino® Junior.

Boksen med Alfamino® Junior er på 400 g.

Den er 5,2 g, så 1 skje Alfamino®  Junior tilsvarer 5,2 g pulver.

Ja, Alfamino® Junior kan brukes til barn som trenger enteral sondemating. Instruksjoner må følges i henhold til lokale retningslinjer og pasientens individuelle ernæringsbehov. 

Alfamino® Junior er egnet for de som følger en halaldiett. Proteinet anvendt i Alfamino® Junior er basert på 100% frie aminosyrer. Denne sammensetningen oppfyller hypoallergenisitetskriteriene til American Academy of Pediatrics (AAP) og kan brukes til behandling av barn med KMPA.1

1. Nowak-Wegrzyn A, et al. Clin Pediatr. 2015.

Tilstandene nedenfor er tatt med i en evidensbasert veiledning1 om bruk av AAF:

Manglende effekt på en ekstensivt hydrolysert spesialnæring (eHF)
Eosinofil øsofagitt 
Sviktende tilvekst, spesielt når flere organsystemer er involvert (gastrointestinaltraktus/og eller huden) og ved eliminasjon av mange matvarer 
Anafylaksi

Meyer R, et al. J Allergy Clin Immunol Pract. 2018; 6:383-99.

Alfamino® Junior er basert på 100 % frie aminosyrer, inneholder 24 % av fettet som middles-lange triglyserider (MCT) og er laktosefri. Dette er viktige egenskaper for barn med alvorlige former av KMPA og støtter også de med alvorlig gastrointestinale (GI) symptomer. MCT absorberes lett og hydrolyseres både raskere og mer fullstendig enn langkjedede triglyserider (LCT).1 Dette har vist seg å være nyttig for spedbarn med GI-svekkelse.2 At den er laktosefri støtter de tilfellene med sekundær laktoseintoleranse.

1. Bach AC, & Babayan VK. Jeg er J Clin Nutr. 1982;36(5):950-62. 
2. Delplanque B, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2015;61(1):8-17.

Medium lange triglyserider (MCT) utgjøre en blanding av mettede triglyserider som består av mettede fettsyrer med en lengde på 6-10 karbonkjeder.1-3 MCT absorberes lett fordi de er relativt oppløselige i vann.3 Følgelig hydrolyseres de både hurtigere og mer fullstendig enn langkjedede triglyserider (LCT), fordi den hurtigere hydrolyseringen av pankreatisk lipase lettes fordi molekylkjene er korte.3 Disse fordelene synes å være relevante for spedbarn og barn med en umoden tarm eller med tarmsvikt.4 MCT er derfor en raskt tilgjengelig energikilde.5 Tilsetning av MCT til spesialnæring har vist seg å være fordelaktig i fettabsorpsjon, slik som ved tarmsvikt.4 Alfaré®, Alfamino® og Alfamino® Junior inneholder henholdsvis 40%, 24% og 24% MCT-fett, som støtter energiopptaket hos spedbarn og barn med kraftig gastrointestinal svekkelse (inklusive veded kraftig enteropati som påvirker fettabsorpsjon i forbindelse med KMPA).

1. Bach AC, & Babayan VK. Am J Clin Nutr. 1982;36(5):950-62.
2. Marten B, et al. Int Dairy J. 2006;16:1374-82.
3. Clegg ME. Int J Food Sci Nutr. 2010;61(7):653-79.
4. Delplanque B, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2015;61(1):8-17.
5. Babayan VK. Lipids. 1987;22: 417-20.

Målet med å tilsette strukturerte lipider til Alfamino® og Alfamino® Junior var å etterligne sammensetningen og strukturen av palmitinsyre i morsmelk (som har sn-2 posisjonen), og har vist seg å lette fett- og kalsiumabsorpsjon.1,2 Human melk består av 20 til 30% palmitinsyre, med 70% i sn-2 posisjonen.3 Økning av andelen med sn-2 palmitat i produktene førte til større benmineraltetthet, redusert mengde såpefettsyrer i avføring, og ga mykere avføring mer lik som hos ammede barn.4 Strukturerte lipider er triasylglyseroler som er blitt modifisert for å endre fettsyresammensetningen og/eller deres posisjonsfordeling i glyserolryggraden.5,6

Strukturerte lipider i Alfamino®  og Alfamino®  Junior er ulike fra palmeolein-olje (funnet i vegetabilske olje-baserte produkter), hvor palmitinsyren er plassert i sn-1- og sn-3-posisjoner.7

1. Delplanque B, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2015;61(1):8-17.
2. Mazzocchi A, et al. Nutrients. 2018;10(5):567. 
3. Innis SM, et al. J Nutr. 1995;125(1):73-81. 
4. Kennedy K, et al. Am J Clin Nutr. 1999;70:920-7.
5. Babayan VK. Lipids. 1987; 22: 417-20.
6. Osborn HT, & Akoh CC. Compr Rev Food Sci Food Saf. 2002;1(3):110-20.
7. Fabiana FY, et al. PLEFA 2013; 89 (2013) 139–143.

Forskjeller i lipidsammensetning mellom disse formuleringene speiler målpopulasjonen for produktet. For eksempel ved redusert gastrointestinal funksjon, som kan:

- opptrer i kombinasjon med KMPA symptomer: da anbefales Alfaré® 
- opptrer hos barn med alvorlige KMPA-symptomer: Alfamino® anbefales (eller Alfamino® Junior når barnet er >1 året)

Alfaré®, Alfamino® og Alfamino® Junior inneholder medium lange triglyserider (MCT). MCT absorberes lett, noe som er gunstig for spedbarn med en umoden tarm- eller tarmsvikt.1,2 Althéra® inneholder ikke MCT og er indikert, som førstelinjebehandling, for spedbarn med KMPA. 

I tillegg inneholder kun Alfamino® and Alfamino® Junior strukturerte lipider, som etterligner komposisjonen og strukturen på palmitinsyre i morsmelk, for å støtte absorpsjonen av fett og kalsium.2,3

Uavhengig av lipidsammensetningen er de fire produktene i utvalget, Althéra®, Alfaré® og Alfamino® og Alfamino® Junior egnet for behandling av KMPA.

De inneholder alle de essensielle fettsyrene linolsyre (LA) og α-linolensyre (ALA), samt de langkjedede flerumettede fettsyrene (LCPUFA), arakidonsyre (ARA) og dokosaheksaensyre (DHA), som er viktige for hjernens og immunsystemets utvikling.2

1.Bach AC, & Babayan VK. Am J Clin Nutr. 1982;36(5):950-62. 
2.Delplanque B, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2015;61(1):8-17.
3.Mazzocchi A, et al. Nutrients. 2018;10(5):567.

HMO-strukturer er ganske kompliserte, og replikasjon av HMO (som er strukturelt identiske, men ikke hentet fra human melk) var ikke mulig før nylig.

Derfor har morsmelkerstaning ofte blitt tilsatt enklere oligosakkarider som galaktooligosakkarider (GOS), et ikke-humant oligosakkarid fra melk, enzymatisk produsert fra galaktose1 eller en plantebasert variant, fruktooligosakkarider (FOS) som ikke finnes i morsmelk1,2.

Etter nærmere 30 års virksomhet innen forskning og utvikling i regi av Nestlé og deres partnere, ble det mulig å starte produksjonen av HMO, som 2’fukosyllactose (2’-FL) og lakto-N-neotetraose (LNnT), i morsmelkerstatninger og spesialnæring til både friske og allergiske spedbarn. 2’-FL og LNnT i Nestlé-produkter er strukturelt identiske med to av de største 10 HMO-ene i human melk.1

1.Sela D & Mills D. Trends Microbiol. 2010 July ; 18(7): 298–307. 
2.Bode L, & Jantscher-Krenn E. Adv Nutr. 2012;3(3):383S-91S.

Mer enn 200 HMO er påvist i morsmelk, 1 med 2’fukosyllaktose (2’-FL) og lakto-N-neotetraose (LNnT) blant de 10 mest tallrike, og de utgjør mer enn 30 % av all HMO.2 De er grundig undersøkt og anses å være sikre for bruk i vanlige morsmelkerstatninger og i spesialnæring av Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA) nr. 3

De første kliniske studiene med friske spedbarn som brukte vanlige morsmelkerstatninger supplert med 2’-FL og LNnT, viste at de var sikre og støttet normal vekst, at de hadde gunstige virkninger på immunitet, utvikling av tarmmikrobiota og at noen infeksjoner redusertes i hyppighet, samt at det var behov for færre medisiner.4-6 Kliniske studier med spedbarn med melkeproteinallergi (KMPA) viste at våre spesialnæringer med 2’-FL og LNnT var hypoallergene, støttet normal vekst, effektivt lindret KMPA-symptomer, reduserte risikoen for infeksjoner7 og ga positiv effekt på mikrobiotaen i tarm.7-10

Spedbarn med KMPA kan nå ha nytte av to av de mest tallrike HMO i human melk, 2’-FL og LNnT, som har vist seg å gi næring til spedbarns immunforsvar, påvirker tarmdysbiose og reduserer risiko for infeksjoner4-10.

1. Walsh C, et al. J Funct Foods. 2020;72:104074.
2. Azad MB, et al. J Nutr. 2018;148(11):1733-42.
3. EC No 258/97. EFSA J. 2015;13(7):4183.
4. Berger B, et al. mBio. 2020;11(2):e03196-19.
5. Puccio G, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2017;64(4):624-31.
6. Roman Riechmann E, et al. Nutr Hosp. 2020;37(4):698-706.
7. Vandenplas Y, et al. Nutrients. 2022, 14, 530 
8. Nowak-Wegrzyn A, et al. Nutrients. 2019;11:1447.
9. Boulangé CL, et al. Int. J. Mol. Sci. 2023, 24, 11422.
10. Gold MS, et al. Nutrients. 2022, 14, 2297.

Nei, HMO er spesifikke for human morsmelk (derav navnet, human melkeoligosakkarider). Melk fra husdyr (feks. kuer) inneholder også melkeoligosakkarider (MO). Morsmelk har 100 til 1000 ganger mer MO enn den som finnes i melk fra husdyr, herunder oligosakkarider fra storfe i kumelk.1,2

Videre, MO i melk fra husdyr er kvalitativt ulik de i human melk. Sistnevnte har en høyere andel siaylerte og en lavere andel fukosylerte MO 3

1. Walsh C, et al. J Funct Foods. 2020;72:104074.
2. Donovan SM, & Comstock SS. Ann Nutr Metab. 2016;69(Suppl 2):42-51.
3. Oliveira D, et al. Int J Dairy Technol. 2015;68(3), 305-21.

HMO er ikke følsomme for varme. De motstår også kulde og påvirkes ikke av pasteurisering og frysetørking.1

1. Vandenplas Y, et al. Nutrients. 2018;10(9):1161.

 

2’-FL og LNnT i morsmelkerstatninger fra Nestlé er strukturelt identiske med dem som finnes i morsmelk.1

Nestlé har i flere tiår studert HMO, og produksjonen har nylig blitt teknisk gjennomførbar. Vårt utvalg av spesialnæring, Alfaré®, Alfaré®, Alfamino® og Alfamino® Junior er de første som suppleres med både 2'-FL og LNnT.

1. EC No 258/97. EFSA J 2015;13(7):4183.

Oppdag alle produktene

Vi har utviklet skreddersydde, immunstøttende produktløsninger